Kaskadinė fermentacija yra apsaugota Europos patentų organizacijos patentu: EP 1153549
Fermentų svarba
Fermentai – tai baltyminiai katalizatoriai, paspartinantys organizme vykstančias chemines reakcijas ir procesus. Fermentų trūkumas sutrikdo natūralią organizmo reguliavimo sistemą. Vieni pirmųjų požymių, signalizuojančių fermentų trūkumą organizme yra nuovargis, koncentracijos stoka, odos problemos ir virškinamojo trakto sutrikimai.
Išskirtų aktyvuotų fermentų vartojimas priešinasi acidozei (rūgščių ir šarmų balanso sutrikimas), padidintam rūgštingumui ir sankaupų sąnariuose arba audiniuose (taip pat ir riebalų sankaupų) susidarymui.
- Fermentai suskaido reikalingiausias maistines medžiagas iki reikiamo dydžio geriausiam organizmo pasisavinimui
- Fermentai yra atsakingi už medžiagų apykaitą, kuri nukreipia organizmo ląsteles ir gaunamas maisto medžiagas sukurti junginius su kitomis maisto medžiagomis, tam kad atsistatytų pažeistos ląstelės, kaulai, raumenys ir kiti organai.
- Fermentai skatina įvairių gyvybiškai organizmui svarbių medžiagų ir cheminių junginių susidarymą.
- Fermentai yra reikalingi kvėpavimui, rijimui, judėjimo raumenims.