Imunitetą stiprinantys produktai

Česnakas

Tai tikras sveikatos ir jėgų koncentratas. Česnakas valo kepenis, atkuria organizmą po didelių krūvių ir padeda kovoti su stresu. Česnake esantys baltymai suaktyvina antikūnių, saugančių nuo neigiamų išorės veiksnių, gamybą. Labiausiai imunitetą stiprina česnakuose esanti medžiaga alicinas, kuri stabdo virusų plitimą.


Imbieras
Imbiero gydomosios savybės žinomos dar nuo senovės Kinijos laikų: juo buvo gydytos žaizdos, jėgas atkurdavo kariai. Imbiero šaknyse yra antioksidantinėmis savybėmis pasižyminčių medžiagų, kurios naikina žalingus mikrobus, stiprina imuninę sistemą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, padeda iš organizmo pašalinti toksines medžiagas.


Pistacijos
Pistacijų riešutai (tik nesūdyti) yra puikus kalio ir natrio šaltinis, padedantis normalizuoti kraujospūdį ir palaikyti organizmo skysčių pusiausvyrą. Tačiau labiausiai šie riešutai vertinami dėl virusus naikinančių savybių ir antioksidanto vitamino E, kuris stiprina imunitetą.

Granatai
Dėl ypatingos cheminės sudėties šie vaisiai labai naudingi sveikatai: gerina virškinimą, širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, stiprina kraują ir gydo mažakraujystę. Granatuose esantys antioksidantai stiprina imuninę sistemą, padeda organizmui atsigauti po ligos, išsekus. Juose gausu medžiagų, saugančių nuo aterosklerozės, padedančių greičiau įveikti peršalimą, nes naikina mikrobus, mažina uždegimą, spazmus ir karščiavimą. Įrodyta, kad dažnai vartojamos granatų sultys lėtina senėjimą, saugo nuo širdies ligų ir vėžio. Granatuose vėžio riziką mažinančių antioksidantų yra net tris kartus daugiau nei žaliojoje arbatoje.


Ananasai
Mokslininkai ištyrė, kad šiuose vaisiuose gausu ne tik virškinimą gerinančio ir baltymus skaidančio fermento bromelaino, bet ir imuninę sistemą stiprinančių antioksidantų, mineralų, žarnyną valančių skaidulų. Bromelainas taip pat mažina uždegimus, malšina skausmą, skystina gleives, todėl peršalus lengvina atsikosėjimą.


Ingridientai:

  • 1 valgomasis šaukštas razinų;
  • 1 valgomasis šaukštas graikiškų riešutų;
  • 1 valgomasis šaukštas džiovintų abrikosų;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • 0,5 citrinos sulčių.

Paruošimas: razinas, riešutus ir abrikosus susmulkinti ir sumaišyti. Pridėti valgomąjį šaukštą medaus ir citrinos sulčių. Valgyti po vieną šaukštą 2-3 kartus per dieną.